Algemeen nieuws

Van Jeugdwerk Online: Alle kinderen, ouders en leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs krijgen voorlichting over de do’s en don’ts van gaming, social media en internet.

We staan stil bij vragen als:
Wat doet jouw kind online?
Ken jij het begrip ‘pay-to-win’?
Hoe kun je regelen dat je kind alleen media ontvangt dat geschikt is voor de leeftijd.

 

Contact met kinderen en jongeren via online community

Jongeren kunnen deelnemen aan een online vereniging (community) waar ze zowel virtueel als in het ‘echt´ bij elkaar komen. Tijdens het gamen hebben we contact met de jongeren. Zo kunnen we vroegtijdig signaleren of er jongeren zijn die problemen hebben. Indien nodig kunnen we hen doorverwijzen naar hulpverlening en voorkomen dat de problemen uit de hand lopen. Er zijn meerdere volwassen gamers/vrijwilligers actief die hiervoor zijn opgeleid.

 

Word jij gepest? Er over praten helpt!

Word jij gepest, maakt niet uit of dat gewoon op school is of via social media, praat er dan over. Dat kan op veel manieren. Thuis met je ouders, op school met je leerkracht of de schoolwijkcoach. Op alle scholen is een schoolwijkcoach actief. Daar kun je altijd je vraag stellen. Maar je kunt je ook aansluiten bij de online community van Jeugdwerk Online. Dat doe je door je aan te melden via social media, of door aloiseducati toe te voegen via de Xbox of PlayStation. Je kunt natuurlijk ook mailen naar info@ wijkteamsenschede.nl. MEER INFORMATIE? Kijk voor meer informatie over digitaal pesten en het project Jeugdwerk Online op www.wijkteamsenschede.nl. Je kan contact opnemen met Wijkteams Enschede via info@wijkteamsenschede.nl of 053 – 4807900.