Algemeen nieuws

Allereerst wil ik alle ouders en leerlingen bedanken voor de geweldig leuke cadeaus die ik heb mogen ontvangen. Zes bananendozen vol met lekkere dingen, snoep, chocola en knutselwerkjes. Geweldig!

Na 12 jaar Drakensteyn ga ik dan…met gemengde gevoelens verlaat ik de school waar ik mijn hart en ziel in heb gestopt om verder te gaan.

Terugblik:

Nadat ik 7 jaar directeur in Nijverdal en Daarle ben geweest, heb ik gesolliciteerd bij een voor mij onbekende school en organisatie in de ‘grote stad’. Op 1 januari 2009 kwam ik in dienst. De eerste werkdag zal ik nooit vergeten; hevige sneeuwval als een week geleden. Ik ben om 6.00 uur van huis vertrokken en iedereen was verbaasd me al te zien.

De school zou verbouwd worden en de centrale hal van ons IKC was opslagruimte voor de aannemer. Naar later bleek heeft de kachel daar de hele bouw gewoon aangestaan en leverde dat een afrekening van 5000 Euro per school op. Niemand die het snapte… De verbouwing was naast herrie en stress ook een van de hoogtepunten in de 12 jaar. Er moesten vaak ad hoc besluiten genomen worden en ik heb nog veel zaken kunnen realiseren die niet gepland stonden.

Na een geslaagde verbouwing bleek dat de school buitengewoon hard groeide. Met BAS, IGDI en PBS hebben we sterk ingezet op een duidelijke structuur van lesgeven in een veilige basis. Dat trok klanten. Per jaar tot wel 25 leerlingen erbij, het ging zo hard. Van 240 naar 400 leerlingen. Dat mag toch wel als succes gezien worden.

Elk jaar bij de buren vragen of er nog een lokaal beschikbaar was; voor hen niet leuk, maar ook voor ons gaf de groei problemen. Waar is de grens? Worden we niet te groot? En waarom moeten we allemaal mensen van andere scholen inpassen en kunnen we niet zelf vacatures stellen en keuzes maken? De grootte bracht grote veranderingen met zich mee. Van een teamvergadering naar wisselende bouwvergaderingen. Van een klein clubje leerkrachten naar een groot team met 35 mensen en evenzovele wensen. Een hele krachttoer Het gebrek aan ruimte werd zo nijpend dat er opnieuw een verbouwing nodig was om meer gespreksruimte en privacy te creëren en leraren een loungeruimte te bieden. Dat is allemaal geslaagd.

Het onderwijs door de jaren: In de tijd eigenlijk altijd positieve inspectiebezoeken meegemaakt, maar als alles op orde is en je twee keer een ‘onvoldoende’ eindtoets hebt behaald, dan kun je complimenten gecombineerd met een waarschuwing krijgen. Een tekortkoming in het toezicht in mijn ogen.

Nu ga ik dus de Drakensteyn verlaten; verandering van spijs doet eten…
Een uitdaging in Overdinkel waar ik ook nu weer vol overgave in duik.
Door de jaren heen heb ik met veel plezier samengewerkt met team en ouders.

Ik wens jullie een goede tijd met Ineke Neerhof en succes met de zoektocht naar een nieuwe directeur.

Groet
Gert