Algemeen nieuws

Ook op onze school worden de ontwikkelingen over de situatie rondom het coronavirus scherp in de gaten gehouden. We zullen dan ook proberen u zo snel mogelijk voorzien van de juiste informatie. Houd deze pagina dus goed in de gaten. Er komen telkens nieuwe updates bovenaan te staan. Lees alles goed door!

Update 24-04-2020:

Opstartplan Drakensteyn:
We hebben een brief opgesteld met daarin informatie over de eerste periode na de meivakantie. Lees deze brief goed door. Als er vragen zijn, kun je terecht bij onze directeur Gert Wolters of de klassenleerkracht van uw kind. KLIK HIER voor het opstartplan. Samen hopen we weer een goede start te kunnen maken. Zorg goed voor elkaar!

Update 23-04-2020:

Maandag 11 mei school weer (deels) geopend! Nu we van de regering een nieuwe opdracht hebben gekregen zijn we aan het puzzelen geweest hoe we onderwijs vanaf 11 mei vorm geven voor de helft van het aantal leerlingen per lesdag. Er is vooroverleg geweest tussen de bestuurders van het Primair Onderwijs in Enschede, met het MT van Drakensteyn, met de MR en vanmiddag bespreken we alles met ons hele team d.m.v. video-bellen. Ik hoop u vanavond te kunnen informeren, maar het zou ook morgenochtend kunnen worden als er nog zaken moeten worden bijgesteld. Er is veel voorbereiding nodig zoals u zult begrijpen. Houd de mail en ‘MijnSchool’ goed in de gaten. Voor de meivakantie moet iedereen weten hoe het georganiseerd is, zo is de opdracht. Een spoedbericht zit al snel aan het maximaal aantal tekens en daarom zullen we de informatie ook als document plaatsen in MijnSchool.

Update 21-04-2020:

Het kabinet heeft gezegd dat de basisscholen in Nederland vanaf 11 mei weer (gedeeltelijk) open kunnen. Eind deze week zullen wij een update geven met daarin wat dat voor onze school zal betekenen en hoe wij dit vorm gaan geven.

Update 02-04-2020:

De verlenging van de maatregelen rondom de corona crisis zorgt voor een aantal vragen over het onderwijs. De drie schoolbesturen in Enschede hebben daarom weer een brief opgesteld. Deze kunt u lezen door op de volgende link te klikken: Corona update schoolbesturen.

Update 16-03-2020:

 • Informatie:
  We bereiden ons de komende dagen voor op het ontwikkelen van onderwijs, dat uw kind thuis kan doen/ maken op papier en internet. Hierover sturen we u via ons ouderportaal informatie.
 • Opvang:
  Wat fijn dat bijna alle kinderen vandaag  thuis kon worden opgevangen. Vandaag was er slechts één leerling op school voor opvang en hij was ook al voor 12.00 uur naar huis. We hebben van een aantal ouders de melding gekregen dat zij in de categorie ‘Vitale’ beroepen vallen. Hoe regelen we de opvang? Deze ouders melden bij Gert Wolters vandaag of ze voor de rest van de week opvang nodig hebben. Vermeld daarbij duidelijk de naam, groep en dagen voor opvang.
 • Lespakketten:
  In DEZE BRIEF vindt u de brief met informatie om de lespakketten op te halen. De groepen 1 en 2 kunnen vanaf nu bij ‘berichten’ in Mijn school kijken voor tips. Deze komen pas vrijdag als nieuwsbericht, maar zijn wel gewoon in te zien op ons ouderportaal.
 • Lespakketten ophalen:

  Voor het ophalen van het huiswerkpakket op 18 maart gelden de volgende regels:
  – U komt alleen naar school wanneer u niet ziek bent
  – Morgen komt er één persoon om het pakket op te halen tussen 8.45 – 11.00 uur
  – We houden afstand tot elkaar (1,5 meter) en geven elkaar dus de ruimte
  – Iedereen volgt de aanwijzingen van het team op
  – Na het pakken van het huiswerk verlaat u de school
  – Zoals u zult begrijpen, is er helaas geen ruimte voor een gesprek.

 

Update 15-03-2020:

 • Vanaf 16 maart gaan alle scholen in Nederland dicht. Vooralsnog tot 6 april.
  In een brief van de verschillende besturen van basisscholen in Enschede kunt u de volgende link aanklikken en de uitleg lezen: Informatie i.v.m. coronavirus 15.03.2020. Lees deze goed door!
 • MijnSchool kan soms de enorme toestroom niet aan en is daarom soms tijdelijk buiten werking.
  Houdt daarom deze website, de schoolpagina van Facebook en uw eigen mailbox ook goed in de gaten! We proberen u op verschillende manieren goed op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en  afspraken.

 

Update 13-03-2020:

 • In de bijlage vindt u een brief van de Enschedese Schoolbesturen; hierin vindt u de meest recente afspraken/besluiten. Klik HIER voor de bijlage.
 • U kunt ook de actuele informatie van de overheid bekijken: Kijk HIER voor de actuele informatie.
 • Vanaf maandag 14-03 worden er geen gymlessen meer gegeven.