Algemeen nieuws

Wij doen mee aan de spaaractie van Red een Kind! Volgende week krijgt ieder kind een envelop en spaarkaart mee naar huis. De actie start 1 oktober en duurt de hele maand. Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Ze werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Hieronder kun je meer lezen over deze belangrijke actie.

 

Spaar voor gratis boeken en help kinderen in armoede!

Waarom is jouw hulp nodig bij deze spaaractie? Het thema van de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel is dit jaar ‘Gi-ga-groen’. Gezond eten en drinken is voor elk kind super belangrijk voor een goede ontwikkeling. Het is bijna niet voor te stellen dat er in heel veel landen kinderen zijn die maar 1 maaltijd per dag krijgen. Wat al heel veel kan betekenen en het verschil kan maken voor deze kinderen, is het kunnen kopen van een kip of een geit! Zoals voor Eliza (7 jaar) uit Malawi. Dankzij een paar geiten heeft Eliza te eten en groeien de groenten in de moestuin door de geitenmest beter. Dankzij de geiten kan Eliza en haar familie leven. We willen heel graag meer kinderen zoals Eliza helpen. Want helaas zien we bij Red een Kind dat Eliza niet de enige is. In de gebieden waar we werken is de armoede groot. Duizenden kinderen groeien op met gebrek aan kansen en perspectief. Daarom nodigen we jou uit om samen met ons kinderen in armoede kansen voor de toekomst te bieden.

 

Hoe doe je mee? Met je klas of school zamel je geld in. Ieder kind krijgt een spaarkaart. Een volle spaarkaart is 25 euro waard, elk gevonden figuur is namelijk 1 euro waard. Vraag familie, vrienden, kennissen en buren of ze je willen helpen met sparen. Sparen kan met contant geld. Maar ook digitaal: scan de QR-code op de envelop of ga naar www.redeenkind.nl/actie en meld jouw school online aan. Heb je de spaarkaart vol? Hang ‘m op aan het touw in de klas of maak van alle spaarkaarten een heel dorp. Zo bouw je samen als school of klas aan een heel dorp! Vind je het leuk om het dorp nog verder uit te breiden? Haal dan een nieuwe spaarkaart op bij je meester of juf!

 

Wat maakt deze spaaractie zo leuk?

• 10 % van de totale schoolopbrengst mag worden besteed aan boeken voor op jouw school!

• Verrassing: De school die het meeste geld ophaalt per leerling wint een mooie prijs voor de hele school.

• Er is ook een prijs voor de school of klas met de mooiste foto van de spaaractie.

 

De spaaractie loopt de hele maand oktober. Kijk voor actievoorwaarden op www.redeenkind.nl/spaaractie.

Spaar voor gratis boeken en help kinderen in armoede!

INLEVERDATUM ENVELOP: DINSDAG 1 NOVEMBER